Кадър: БНТ, архивНе съм изненадана от увеличението на случаите на заразени с коронавирус.

...
Кадър: БНТ, архивНе съм изненадана от увеличението на случаите на заразени с коронавирус.
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Трябва да спрем да се страхуваме от COVID-19

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Не съм сюрпризирана от нарастването на случаите на  инфектирани  с  ковид . В момента няма никакви ограничения.  Според мен ограниченията трябваше да отпадат една по една. В началото те бяха доста строги, с цел да се опазят човешки животи. После се притеснихме, че с тези ограничения ще счупим стопанската система и ги разхлабихме. Сега се получава нещо необичайно, ограничения няма, само че стопанската система също страда, тъй като примерно се анулират чартърни полети с туристи поради многото нови случаи.

Това сподели в предаването " Още от деня " по БНТ бившият здравен министър д-р  Таня Андреева  по мотив рекордните случаи на ново инфектирани  с COVID-19.

" Едно е ясно за  ковид а - някои го карат без признаци, а други го прекарват много по-тежко.

Последните данни сочат, че имунитетът против COVID-19 не е толкоз дълготраен и има заплаха от една ре зараза . За мен главен проблем са хората, които са безсимптомни и придвижват вируса. Точно с тях би трябвало да се работи. Аз съм последовател на малко по-строгите ограничения, не каквито бяха първоначално, само че съм твърдо срещу събиранията на доста хора в затворени пространства и заведения. В това отношение аз съм консервативна и не съм сигурна, че стадният имунитет ще помогне чак толкоз доста ", разкри доктор Андреева, написа dunavmost.com.

Заедно с нея посетител в студиото беше и кардиологът проф.  Иво Петров .

" Винаги съм призовавал да се вади статистика и на умрелите от други от заболявания в България, а освен от COVID-19. Само през днешния ден от сърдечно-съдови болести са умряли към 300 българи, а от  ковид  починалите са двама. Днес преглеждах пациентка, която се е оплаквала от зной, и е било отказано лекуване преди време поради страха от COVID-19. Трябва да спрем да се опасяваме от COVID-19. Трябва да свикнем да живеем с него.

За COVID-19 няма характерна подготовка, тъй като няма характерно лекуване. Всяка една българска болница е готова да лекува инфекции, тъй като COVID-19 е една  зараза . Отново ще повторя, че би трябвало да спрем да се опасяваме от  ковид а. Системата и лечебните заведения са по-подготвени са интензивно лекуване на пневмонии, в това число и COVID-19. Със сигурност би трябвало да съблюдаваме трите Д-та. Науката се развива и всеки ден научаваме нещо ново за този вирус. Аз съм оптимист и съм уверен, че ще се оправим.

България е една от страните с минимум смъртни случаи. При нас 80% от  инфектирани те прекарват като  простуда  тази  зараза  и считам, че нещата не са толкоз черни, колкото се пробват да ги показват някои.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР